XVIII edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

mar 7, 2018 w Aktualności
XVIII edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, zapraszają do udziału w XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Konkurs odbędzie się 12 maja 2018 r. w Muzeum Narodowym w Szczecinie.

Konkurs podzielony jest na dwie główne kategorie: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy i na najlepszą potrawę regionalną.

W kategorii na najlepszy regionalny produkt żywnościowy, zgłoszenia należy przesyłać do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich: row.barzkowice@home.pl, tel. 91 561 37 00 wew. 02.

W kategorii na najlepszą potrawę regionalną, zgłoszenia należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego, Wydział Rolnictwa i Rybactwa: rolnictwo@wzp.pl, tel. 91 44 10 203.

Aby wziąć udział w konkursie należy wypełnić zgłoszenie (w załączeniu) i przesłać do poszczególnych organizatorów do dnia 20 kwietnia 2018 r.

Szczegóły  udziału w konkursie określają regulaminy (w załączeniu).

Informacje  nt. konkursu dostępne są również na stronie www.wrir.wzp.pl

  1. Regulamin konkursu
  2. Regulamin NKD-SR 18 potrawy
  3. Regulamin NKD-SR 18 produkt
  4. Zgłoszenie potrawa 2018
  5. Zgłoszenie produkt 2018

Więcej wiadomości